Brief Reestmond door Raad aanvaard

Voor de vakantie (20 mei om precies te zijn) werd het vorige bericht over ‘Reestmond’ op deze site geplaatst: Reestmond, hoe nu verder.
 
Progressief Westerveld had eerder de gemeenteraad meegekregen in een voorstel om de medewerkers van de Reestmond, de sociale werkvoorziening in deze regio, in vaste dienst te nemen. Maar in de Commissievergadering van 19 mei was duidelijk geworden dat Westerveld daarin alleen stond. Na afloop van die Commissievergadering ontstond het idee om de andere gemeenteraden in de Gemeenschappelijke Regeling namens de raad van Westerveld een brief te sturen: een ultieme poging om ook hen over de streep te trekken in het belang van de werknemers van Reestmond.
 
Vandaag (08-09) lag de brief (“Aan de collega-raadsleden”) voor in de eerste raadsvergadering na de vakantie. Westerveld pleit daarin voor een “toekomstbestendige werkvoorziening voor kwetsbare groepen mensen op de arbeidsmarkt”, en vindt in dat kader “vanuit onze zorg voor de medewerkers van Reestmond baan- en werkzekerheid van groot belang”. En even verder: “Om in goede harmonie te kunnen werken aan dat toekomstbeeld, lijkt het ons verstandig de betreffende mensen een vast contract te bieden”. De brief aan de gemeenteraden van de andere betrokken gemeenten (Meppel, Staphorst en De Wolden) werd vanavond zonder verdere discussie vastgesteld.
Nu is het afwachten wat de andere gemeenteraden hiermee gaan doen; wordt ongetwijfeld vervolgd.