Biobollen voor de dorpshuizen in Westerveld

Afgelopen week zijn de dorpshuizen in Wilhelminaoord, Uffelte en Wapserveen in het zonnetje gezet. Met de traditionele valentijnsactie van Progressief Westerveld werd al de waardering uitgesproken voor de dorpshuizen in Westerveld door de uitreiking van de valentijnstaart aan dorpshuis Over Entinghe in Dwingeloo.

Het cadeau wat hierbij hoorde liet even op zich wachten, maar afgelopen week zijn er bij “Ons Dorpshuis”, “De Vlasbarg’n” en “De Wiekslag” bio-bloembollen geplant samen met de vrijwilligers en medewerkers van de dorpshuizen én de kinderen van de kinderopvang in Wapserveen. Tijdens de koffie blijkt dat de dorpshuizen de schouders eronder zetten om activiteiten te organiseren voor jong en oud. Deze grote en vaak onvoorwaardelijke inzet zorgt ervoor dat inwoners van Westerveld elke week een plek hebben om hun vrienden en kennissen te zien en samen wordt initiatief genomen voor nieuwe activiteiten. De dahlia’s, gladiolen en liatris zullen de dorpshuizen een beetje extra laten opbloeien deze zomer. Voor Progressief Westerveld is tevens het bewijs dat Bio-Bollen uit Nederland gewoon beschikbaar zijn. Tijd om ook in Westerveld daar ook de schouders onder te zetten! Deze dorpshuizen kunnen de actie alvast erg waarderen. 

08 april 2023

Op Valentijnsdag heeft Progressief Westerveld haar waardering uitgesproken voor de vrijwilligersinzet van alle dorpshuis besturen en vrijwilligers in de Gemeente Westerveld. Er is een appeltaart aangeboden aan de mensen die het dorpshuis Over Enthinge in Dwingeloo nieuw leven hebben ingeblazen. 
Tijdens het koffie-uurtje met de aanwezige vrijwilligers is ons wederom duidelijk geworden waarom de dorpshuizen in de Gemeente Westerveld zo belangrijk zijn voor haar inwoners.
De saamhorigheid en het gezamenlijk ondernemen van diverse activiteiten is voor veel inwoners belangrijk om elkaar te zien en te spreken. De sociale contacten die op deze manier worden gelegd en in stand worden gehouden zijn van grote maatschappelijke waarde.

Dit geldt voor alle dorpshuizen in Westerveld. En nu het voorjaar aanbreekt en de temperaturen oplopen willen wij namens progressief Westerveld aan alle dorpshuizen een kleinigheid aanbieden.