Waarom komt er geen meldpunt?

Aan het begin van deze raadsperiode (voorjaar 2018)  stelden wij vanuit PW dat er snel een duidelijk en goed vindbaar meldpunt voor overlast van bestrijdingsmiddelen moest komen. Dit werd herhaaldelijk toegezegd. Hoe staat het er nu (zomer 2020) voor?

Stel, er wordt op zeg 15 meter naast je huis met chemische bestrijdingsmiddelen gespoten. Je vindt dit wel erg dichtbij en maakt je zorgen over je gezondheid, en over de groentes in je tuin.

Je hebt in de pers vernomen dat er in de gemeente een overeenkomst over het gebruik van gewasbeschermings-middelen is gesloten. Ondertekend door gemeentebestuur, de boeren organisaties LTO en  KAVB , leveranciers van de middelen en individuele boeren en inwoners. Hierin staat onder andere dat er niet gespoten zal worden binnen 20 meter van een woning.

Er was een hoop heisa over deze overeenkomst omdat juist de groepen georganiseerde inwoners, die al jaren met kennis van zaken kritisch staan tegenover het steeds maar groeiend areaal bestrijdingsmiddel intensieve teelten in de gemeente, bij het opstellen van deze  overeenkomst ontbraken.

Toch denk je : er is tenminste een overeenkomst waar ik een beroep op kan doen.

Lees hier de hele column

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *