Kristiaan Smits is kandidaat wethouder

Progressief Westerveld heeft unaniem ingestemd met de voordracht van Kristiaan Smits als kandidaat wethouder. Met Kristiaan Smits denkt de fractie een sterke kandidaat te hebben die voor verduurzaming en verbinding kan zorgen. Michiel van de Kasteelen, de huidige fractievoorzitter en lijsttrekker, is blij met Smits: “We zijn heel blij met een kandidaat die in de gemeente woont en op allerlei manieren verbonden is met de samenleving. Hij heeft ook nog eens veel kennis van duurzaamheid en is een echte teamspeler.”

Kristiaan Smits woont sinds 2013 samen met zijn vrouw en drie kinderen in Dwingeloo.

Na zijn studie technische bedrijfskunde heeft hij bijna 20 jaar bij Philips gewerkt, waar hij zich vooral met kwaliteit, duurzaamheid en het realiseren van een gezonde bedrijfscultuur bezighield. Twee jaar geleden heeft hij een eigen bedrijf opgezet dat organisaties helpt om duurzamer te werken. Naast zijn werk heeft hij zich als vrijwilliger ingezet voor de medezeggenschapsraad van de school van zijn kinderen, is hij jarenlang bestuurslid geweest bij de lokale tennisvereniging en was hij  jeugdleider bij het voetbalteam van zijn zoon.

De kandidaat wethouder ziet zichzelf vooral als verbinder. Kristiaan: “Mijn motto is: ‘Je bent sneller in je eentje, maar je komt verder met elkaar’. Hij wil de verbinding leggen in Westerveld. Tussen inwoners en de gemeente, tussen de inwoners en bedrijven en met de ambtelijke organisatie.” Kristiaan vindt duurzaamheid het uitgangspunt. “Duurzaamheid gaat verder dan de energietransitie en duurzame landbouw. Wonen, werken, kunst en cultuur zijn belangrijke pijlers voor een duurzame samenleving”.