Uitslag verkiezingen en installatie nieuwe raad

30-03-2022

In de raadsvergadering van 30 maart werden de drie raadsleden van Progressief Westerveld geïnstalleerd. Judith Staalman en Corné Joziasse begonnen aan hun eerste termijn en Michiel van de Kasteelen aan zijn tweede.

21-03-2022

De verkiezingen 202 voor de gemeenteraad van Westerveld zijn voorbij. Progressief Westerveld is zeer content met de uitslag. De partij is met 2.045 stemmen (dat is 20,27% va de stemmen) de tweede partij van Westerveld geworden. De zelfstandige deelname van D66 heeft slechts tot een zeer beperkte teruggang in stemmen geleid. 

In de zetelverdeling in de Westerveldse raad kwam weinig verandering. Alleen DSW boekte een zetel winst en werd met 4 zetels de grootste partij. Dat ging ten koste van Gemeentebelangen, die een zetel verloor en naar 2 zetels ging. Alle andere partijen behielden hun zetels: VVD 3, CDA 2, Partij van de Arbeid 2 en D66 1.

Hier ziet u een overzicht van de percentages per stembureau. Daaruit blijkt dat Progressief Westerveld relatief gelijkmatig over de hele gemeente is verdeeld: 2022 Verkiezingen GR – Uitslag per stembureau

En dit is de volledige uitslag met het aantal stemmen per persoon voor alle partijen: Model P 22-2 Proces-verbaal van de verkiezingsuitslag van de gemeenteraad