Wie is Wilfred

Ik ben nu bijna 4 jaar raadslid geweest. Ben vooral actief op de onderwerpen natuur, milieu, landbouw, wonen en omgevingswet. Dit zijn ook de onderwerpen waar ik vanuit mijn achtergrond verstand van heb. Ik heb al 30 jaar een ecologisch hoveniersbedrijf in deze gemeente. Destijds een van de weinige biologische ondernemingen, ondertussen is het gemeengoed. Bij veel beluisterde radio programma’s als Vroege Vogels en ruim bekeken televisieprogramma’s als Binnenste Buiten is duurzaamheid en ecologie zo’n beetje de standaard tegenwoordig.
Ik ben best trots op mijn “geitenwollensokken” achtergrond. Ik zie het maar als een geuzentitel. Hoewel ik die sokken nooit draag en best van mooie kleren houd. 

Hier ga ik voor

“Helaas is de maatschappij nog lang niet duurzaam genoeg. En ook niet solidair genoeg. Eén van de onderwerpen waar ik me erg over kan opwinden is hoe wij ten opzichte van vluchtelingen en migranten staan. Regelmatig heb ik in de raad aandacht gevraagd voor deze groepen.Op het gebied van een schone en verantwoorde landbouw en voedselproductie valt in onze gemeente nog zoveel te verbeteren. Daar blijf ik me voor inzetten.
Dat Westerveld dreigt alleen nog maar toegankelijk te worden voor inwoners met een dikke portemonnee is mij een doorn in het oog.”

Voor het echt serieus nemen van inwoners en het goed gebruik maken van de wijsheid van de direct betrokkenen en omwonenden blijf ik mij hard maken.