Valentijnstaart 2020 voor Dwingeler Ommetjes

De Dwingeler Ommetjes kregen dit jaar de welverdiende jaarlijkse Valentijnstaart uit handen van Michiel van de Kasteelen, fractievoorzitter van Progressief Westerveld.

De Dwingeler Ommetjes is een initiatief van vier mannen (Joris Driehuis, Erik Boelm, Iwan de Vries en Sieme Boers), die samen met vrijwilligers veel van hun vrije tijd en energie steken in het uitzetten, mogelijk maken, bewegwijzeren en onderhouden van ommetjes rond Dwingeloo. Ze zijn allemaal ca. 5 km, dat is een uurtje lopen langs een vaak verrassende route. De eerste wandeling was vorig jaar een feit: het Mars-ommetje dat begint op de Brink en langs Batinghe, de Vlakendijk en het Sportpark en dan ook weer op de Brink eindigt.

Zowel inwoners als toeristen hebben grote waardering voor dit ommetje. Dit jaar komen er nog meer ommetjes bij. In Eemster, Lhee en het Westeinde zijn in samenwerking met enthousiaste buurtbewoners leuke routes tot stand gekomen. 

Dit voorjaar gaan de paaltjes met routebordjes de grond in, alles in samenspraak met het Recreatieschap Drenthe.  Bij de Tip, recreatie- en horecabedrijven en de Dwingeler middenstand zijn folders met de route te krijgen. Een mooi initiatief, dat het prachtige brinkdorp Dwingeloo nog aantrekkelijker maakt voor iedereen die er woont of er vakantiedagen doorbrengt.

Joris Driehuis, Erik Boelm, Iwan de Vries en Sieme Boers , gefeliciteerd met deze erkenning en succes met jullie mooie project!

Ieder jaar verrast Progressief Westerveld een organisatie of een groep mensen met een Valentijnstaart. De taart gaat altijd naar een persoon of groep die het verdient om in het zonnetje gezet te worden. In het verleden ging de taart al naar de gemeentelijke zoutstrooiers, vrijwilligers van het azc, de TIP, de Gouden Ploeg, Dorpsbelang Vledder, basisschool De Eemster, Alfred Schoenmaker, de Kledingbank, de Grote Optrommelactie Geeuwenbrug, de werkgroep Fairtrade, en vorig jaar naar De Tippe in Vledder.