“Ik wil fijn wonen, werken en leven in een gas(t)vrij Westerveld voor alle inwoners”


Wie is Judith?
Ik ben ruim drie jaar geleden in Vledder komen wonen. Na meer dan 30 jaar in de steeds drukker wordende groeistad Almere gewoond te hebben is de rust van het mooie dorp Vledder een verademing.

Ik werk bij de Nederlandse Spoorwegen als personeelsplanner voor machinisten en conducteurs in Lelystad. Sinds de lockdown werk ik vanuit huis en dat bevalt me prima het scheelt veel reistijd, tijd die ik kan gebruiken om in de groene omgeving van Westerveld te wandelen. Bij het spoor ben ik actief in het plaatselijke overleg voor regio noord als secretaris en voor de vakbond FNV ben ik sector consulent en re-integratie consulent.

In Almere heb ik mijn politieke ervaring opgedaan als fractie assistent in de gemeenteraad  en als Statenlid in Provinciale Staten van Flevoland tot aan mijn verhuizing naar de provincie Drenthe. Als bestuurslid was ik betrokken bij de oprichting van het emancipatiecentrum Avanti en vervulde daar de functies van penningmeester en voorzitter van de bouwcommissie.

Hier ga ik voor!

De gemeente staat dicht bij de burger, tegelijkertijd lijkt het dat de burger en politiek nog ver van elkaar af staan. In ons verkiezingsprogramma is daar de nodige aandacht voor en ik wil mij daar met veel energie voor inzetten.
Wonen in een fijne omgeving met genoeg groen om je heen dat verdient iedereen die in deze gemeente woont, werkt en recreëert. Dus wel bouwen maar niet overal. Er zijn veel initiatieven voor andere vormen van wonen door inwoners zelf. Dat vind ik een prachtige ontwikkeling omdat dit vanuit de mensen zelf komt. Op deze manier bouw je en geef je invulling aan je eigen omgeving. ”

Als toekomstig raadslid van Progressief Westerveld wil Judith zich bezig houden met:

  • Wonen
  • Werken
  • Recreëren