“ Ik wil een gezond en sociaal Westerveld voor onze kinderen ”

Wie is Corné
Corné is geboren in Vlissingen en woont, na vele omzwervingen in Nederland nu, met zijn twee zonen in Diever. Na zijn studie cultuurtechniek/natuurbeheer in Velp en een communicatie opleiding heeft Corné gewerkt in diverse commerciële functies in de regio Amsterdam. Sinds 2004 is hij boswachter bij Staatsbosbeheer en houdt zich bezig met communicatie, educatie en recreatie. Corné is graag aan het sporten en of aan wandelen of fietsen in natuur. “Wat zijn wij toch gezegend met twee nationale Parken in Westerveld”. Speelt graag op zijn tenorsaxofoon en viert het leven met zijn mooie en mindere mooie ervaringen. Het leven ontvouwt zich!

Hier ga ik voor!

“Ik ben van mening dat we zorgvuldiger en met meer respect met onze omgeving moeten omgaan. We zijn en blijven afhankelijk van schone lucht en een schone aarde voor ons voedsel en geestelijke en fysieke gezondheid. Zonder biodiversiteit geen leven! We mogen onze kinderen niet opzadelen met de rotzooi die wij achterlaten en hen voor de kosten laten opdraaien. Wij moeten zelf het goede voorbeeld geven. Samen.
Het moet anders. Ik wil de mens weer centraal stellen in de zorg. En onze eigen verantwoordelijkheid als burgers serieuzer nemen. Meer investeren in cultuur. Een mooie film, muziek of een voorstelling laat ons de schoonheid en kwetsbaarheid van het leven ervaren en verbindt mensen. Dat moet voor iedereen toegankelijk zijn”.

Als toekomstig raadslid van Progressief Westerveld wil Corné zich bezig houden met:

  • Natuur
  • Duurzaamheid
  • Landschap