Leden Progressief Westerveld bijeen in Vledder

13/04/2018

In opgewekte stemming kwamen de leden van Progressief Westerveld gisteravond bijeen in De Tippe in Vledder. Het was de eerste Algemene Ledenvergadering na de verkiezingen van 21 maart. 

 

Allereerst werd teruggekeken op een energieke en intensieve campagne. Vergezicht, het PW-blad dat huis aan huis verspreid is, is zeer goed ontvangen. En ook de Manifestatie van 10 maart in Havelte heeft een bijzonder positieve indruk achtergelaten. De partij heeft hernieuwde energie gekregen van de campagne en uiteraard ook van het verkiezingsresultaat.

 

De leden werden door fractievoorzitter Anke Oosterhuis en mede-onderhandelaar Hans de la Mar bijgepraat over de collegevorming. Het is duidelijk dat de gesprekken met DSSW-SW en Gemeentebelangen in een prima sfeer verlopen. Onder leiding van informateur Paul Wijers is de afgelopen weken in drie werkgroepen verkend waar mogelijke inhoudelijke knelpunten zouden kunnen zijn op te lossen. Dat heeft op 11 april geleid tot de conclusie bij alle drie de partijen dat de formatiefase kan worden ingegaan. Paul Wijers is gevraagd om ook dat proces te begeleiden.

 

Een belangrijk deel van de Algemene Ledenvergadering werd besteed aan ideeen en voorstellen om de komende vier jaar de energie in de partij levend te houden. Er is sterke behoefte aan mensen (binnen en buiten de partij), die rondom de Fractie (Plus) op onderwerpen gevraagd kunnen worden hun expertise ter beschikking te stellen. Daarnaast wil Progressief ook de lange termijn agenda blijven voeden en vanuit een echt Permanente Programma Commissie het debat binnen de partij en met de samenleving voortzetten.

 

De drie huidige bestuursleden van Progressief Westerveld, Hans Verhoef (voorzitter), Annemiek Asma (secretaris) en Job van Haaften (communicatie) kregen versterking van een nieuwe penningmeester (Reina Sickenga) en een nieuw algemeen bestuurslid (Laura de Graaf).

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Eerdere berichten over hetzelfde onderwerp:

Please reload