Wilfried de Jong kandidaat wethouder

10/03/2018

Progressief Westerveld is er klaar voor om de komende raadsperiode weer deel te nemen aan het College van B&W in Westerveld. Vanuit een sterk inhoudelijk programma wil de partij na de verkiezingen van 21 maart de onderhandelingen in gaan met Wilfried de Jong als kandidaat-wethouder.

 

Wilfried de Jong is momenteel werkzaam bij de Gemeente Westerwolde, en tevens is hij plaatsvervangend raadslid in de gemeenteraad van Assen voor D66. Afgelopen dinsdag is hij aan de leden van Progressief Westerveld voorgesteld. En vandaag heeft hij zich gepresenteerd op de manifestatie van de partij in Havelte.

 

In de optiek van de commissie, die de wethouderskandidaat na een open wervingsronde heeft geselecteerd, is hij een verbinder; heeft hij duidelijke ideeën over participatie van burgers in het gemeentelijk bestuur; en heeft hij een goede kijk op de verhouding tussen een wethouder en de eigen fractie en partij: goed in contact blijven, maar ook elkaar de ruimte geven. In de relaties met andere partijen in de Raad kan hij verbinden en overtuigen zonder te polariseren. Hij heeft een grote mate van ervaring in het functioneren van het gemeentelijk apparaat en kent het politiek ambacht. Ook heeft hij een gedegen kennis van die inhoudelijke thema’s die in deze gemeente aan de orde zijn of gaan komen, en die voor Progressief Westerveld belangrijk zijn, zoals de invoering van de Omgevingswet. Voor een wat uitgebreidere beschrijving klik hier

 

Wilfried de Jong:

“Voor mij zijn duurzaamheid en bewonersparticipatie twee belangrijke thema’s voor de komende jaren. Ik heb mij daar de afgelopen jaren voor ingezet vanuit mijn rol als (plv) raadslid in Assen, en hoop dat ik dat de komende jaren als wethouder in Westerveld ook kan gaan doen. Want zowel duurzaamheid als bewonersparticipatie zijn landelijk belangrijke thema’s, maar deze moeten juist lokaal worden opgepakt. Samen de verbinding zoeken geeft energie. En ja, samen bereiken we meer!”

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Eerdere berichten over hetzelfde onderwerp:

Please reload