Eerste Politiek Café over Duurzaamheid

27/05/2017

 

Het eerste Politieke Café van Progressief Westerveld in Hotel De Brink op 26 mei in Dwingeloo trok 17 belangstellenden. Zij waren afgekomen op het thema 'Duurzaamheid en Milieu', een van de speerpunten van PW. 

 

Binnen Progressief Westerveld is een Permanente Programma Werkgroep aan de slag met het nieuwe partijprogramma 2018-2022. In dat kader wil de partij leden en niet-leden bij de centrale discussiethema's betrekken. 

 

Onder leiding van Hans van Teylingen, voorzitter van de Permanente Programma Werkgroep, werd allereerst gesproken over Landbouw en Veeteelt in relatie tot Duurzaamheid en Milieu. Met name het gebruik van de 'gewasbeschermings-middelen' in vooral de Lelieteelt was een van de hete hangijzers. Daarnaast was er aandacht voor 'duurzame bedrijfsvoering', de energietransitie, (openbaar en publiek) vervoer, het beleid ten aanzien van duisternis en stilte, en de bescherming van de belangrijke natuurgebieden, die Westerveld rijk is. 

 

Soms gingen de discussies er behoorlijk intensief aan toe, maar altijd in een plezierige atmosfeer. De Permanente Programma Werkgroep heeft veel suggesties en aanvullingen op dit programma-hoofdstuk genoteerd, die in de vervolg-versie zullen worden verwerkt.

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Eerdere berichten over hetzelfde onderwerp:

Please reload