Valentijnstaart voor Grote Optrommelactie Geeuwenbrug

11/02/2017

De leden van de werkgroep Dorpskracht uit Geeuwenbrug zijn op zaterdag 11 februari in het zonnetje gezet. De fractie van Progressief Westerveld bezorgde hen de traditionele Valentijnstaart als waardering voor het initiatief van De Grote Optrommelactie.

 

Via De Grote Optrommelactie worden inwoners betrokken bij nieuwe en bestaande activiteiten. Je levert een optrommel persoonlijk af aan het begin van de straat. De bewoners vullen hun ideeën en reacties in en geven de optrommel door aan de buren. Na enkele weken komt de optrommel aan het einde van de straat. Gevuld met  tips, ideeën en contactgegevens van buurtgenoten die wellicht zelf actief willen zijn bij realisatie van hun eigen idee!

 

Fractievoorzitter Gerard Goedhard overhandigde de taart aan Femke Heythekker die het idee heeft gelanceerd. Hij is erg enthousiast over het optrommelen: “Het is een praktische manier van burgerparticipatie, waarbij mensen gewoon hun handen uit de mouwen kunnen steken. Bovendien bevordert dit het contact tussen de bewoners onderling.”

 

De taart werd overhandigd bij de ‘minibieb’, een van de initiatieven die voort is gekomen uit de Optrommelactie. Het afgelopen jaar zijn meer nieuwe initiatieven ontstaan, zoals het Buurtlabel veilig verkeer, een kookworkshop, Whatsapp groepen voor jongeren, buurtpreventie en samen wandelen. Er is ook een groep bezig met kerstversiering langs de vaart.

 

De Grote Optrommelactie heeft navolging in andere plaatsen zoals Zuidwolde, dorpen rond Deventer, en een aantal dorpen in Groningen.

 

Ieder jaar verrast Progressief Westerveld een organisatie of een groep mensen met een Valentijnstaart. De taart gaat altijd naar een persoon of groep die het verdient om in het zonnetje gezet te worden. In het verleden ging de taart al naar de gemeentelijke zoutstrooiers, vrijwilligers van het azc, de TIP, de Gouden Ploeg, Dorpsbelang Vledder, basisschool De Eemster, Alfred Schoenmaker en de Kledingbank.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Eerdere berichten over hetzelfde onderwerp:

Please reload