Geklungel over fietspad De Mussels gaat maar door

10/10/2016

De provincie moet bemiddelen om de fietsverbinding Dwingeloo-Beilen veiliger te maken. Dat vindt D66 in Provinciale Staten. D66 vindt dat gedeputeerde Brink moet ingrijpen nu de gemeenten Westerveld en Midden-Drenthe er niet uitkomen. Dat was ook al eerder de wens van een aantal fracties in Westerveld.

 

Het geklungel over een veiliger fietsroute wordt een vreemde soap. In de raadsvergadering van september  werd door de samenwerkende oppositie partijen gevraagd waarom toezeggingen die voor de zomer waren gedaan niet uitgevoerd zijn. De vragen waren gekoppeld aan het commentaar wat door verontruste ouders eerder was gegeven. De omwonenden dachten dat er sprake was van ambtelijk geklungel. De wethouder wenste geen antwoord te geven, hij had zich stellig voorgenomen zich niet te laten verleiden tot wel antwoord ook…Vreemd, waarom zou een wethouder niet kunnen/willen uitleggen dat er geen geklungel heeft plaatsgevonden?  Maar dat diverse wettelijke procedures moeten worden doorlopen. Zo’n antwoord, lijkt weliswaar op de beroemde kluit in het riet,  is altijd nog beter dan weigeren antwoord te geven. Een wethouder moet altijd vragen uit de raad beantwoorden!

 

De bemiddeling die gevraagd wordt aan de provincie lijkt nog steeds hard nodig. Nu komt er vanuit Dwingeloo een inrijverbod voor auto’s, tenminste als het doorgaat wat toegezegd is. Maar vanuit Beilen mag wel over de weg gereden worden. Dat maakt nog duidelijker dat het overleg tussen beide gemeenten nog steeds niets heeft opgeleverd. Ik heb tien jaar geleden al aandacht gevraagd voor de fietsveiligheid, triest dat het nog steeds niet geregeld is. Er zijn ook diverse alternatieven aangedragen, zoals het opwekken van energie vanuit het fietspad, waardoor er nog meer subsidiemogelijk-heden zijn.

 

Het is toch echt niet te geloven dat dit zo uit de hand loopt. Dat op de gemeentegrens nu  de snelheid verschillend is, maakt al jaren duidelijk dat het overleg tussen de gemeenten mislukt is.

 

De schoolkinderen fietsen ondertussen gewoon weer op deze onveilige weg, de toezeggingen hebben nog tot geen enkele aanpassing geleid. Hopelijk blijven ongelukken uit… maar de vraag is hoe lang…. en dat mag Westerveld zich aantrekken.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Eerdere berichten over hetzelfde onderwerp:

Please reload