Westerveld: landbouwsluis De Mussels van tafel

14/06/2016

Tijdens het commissieoverleg van de gemeente Westerveld werd het voorstel van het college van tafel geveegd.

 

Het college stelde voor om een landbouwsluis met palen te realiseren bij De Mussels waardoor er geen verkeer langs zou kunnen tijdens piekuren. Dat werd door alle fracties van tafel geveegd als onbespreekbaar. Ook de inwoners die inspraken gaven allemaal aan daar helemaal niets in te zien.

 

In eerdere inspraaksessies met de wethouder hadden zij al meerdere malen duidelijk te kennen gegeven een sluis geen optie te vinden.

 

De samenwerkende partijen, GB, SW, DSSW en PW hebben nu voorgesteld een alternatief te onderzoeken van een fietspad langs de Dwingelerstroom (en later Beiler stroom), dat naast een veilige weg voor fietsverkeer van en naar Beilen ook een recreatieve functie kan hebben. Ook VVD en PvdA pleitten voor dit onderzoek,alleen CDA was niet voor. In de tussentijd worden er verkeersborden geplaatst bij de route van Lheebroek naar Beilen om doorgaand verkeer te weren.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Eerdere berichten over hetzelfde onderwerp:

Please reload