Mussels: geen sluipverkeer tijdens piekuren

13/06/2016

 

Waarom is het niet mogelijk om langs de Mussels tussen Lheebroek en Beilen een fietspad aan te leggen? De raad van Westerveld vraagt zich dat hardop af.

 

Net als de inwoners van Lheebroek. Zij vinden de weg veel te gevaarlijk. Er komt nu een onderzoek naar de aanleg van een fietspad langs de Beilerstroom.

 

De Mussels is een weg die ligt in twee gemeenten. Het langste deel ligt in de gemeente Westerveld, de rest in Midden-Drenthe. Maar beide gemeenten kijken anders aan tegen deze sluiproute. Midden-Drenthe vindt het een 80-kilometerweg, terwijl Westerveld het een 60-kilometerweg vindt. Op deze weg wordt te hard gereden.

 

Tijdens een commissievergadering in Westerveld deed het college een voorstel om een landbouwsluis aan te leggen. Aanwonenden kunnen dan met een druk op de knop een paaltje laten zakken om er langs te kunnen. Een slecht plan vinden de omwonenden en de raad is het met hen eens. Dit plan is van tafel. De raad pleit in meerderheid voor een onderzoek naar de aanleg van een fietspad. Dit fietspad kan niet langs de weg worden aangelegd. Dat kan alleen bij een 80-kilometerweg. De oppositiepartijen (Progressief Westerveld, DSSW, Sterk Westerveld, Gemeentebelangen) en collegepartijen PvdA en VVD vragen de gemeente om onderzoek te doen naar een fietspad langs de Beilerstroom, op steenworp afstand van De Mussels. Dat is een attractieve route voor toeristen en ook voor jongeren die vanuit bijvoorbeeld Dwingeloo naar Beilen fietsen om daar naar school te gaan.

 

Wethouder Homme Geertsma ziet daar geen heil in. Zeker omdat er geen controle is bij zo’n afgelegen fietspad langs het water. Maar de partijen vragen de wethouder om onderzoek te doen en in overleg te gaan met de gemeente Midden-Drenthe. Geertsma heeft dit toegezegd. Een andere oplossing die is aangedragen, is een verbod op gebruik van de weg tijdens piekuren in de ochtend en de middag. Daarmee moet worden voorkomen dat forensen de weg als sluiproute gebruiken. Geertsma heeft toegezegd dit in gang te zetten. Hij hoopt dat de borden er nog voor het begin van het nieuwe schooljaar staan.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Eerdere berichten over hetzelfde onderwerp:

Please reload