Kiemkracht: landbouw zonder bestrijdingsmiddelen

09/02/2015

 

Een nieuwe thema‐avond in de serie bestrijdingsmiddelen en omwonenden; georganiseerd door politieke partijen: DSSW, Progressief Westerveld, Sterk Westerveld en in samenwerking met de Stichting Bollenboos en omwonenden van landbouwpercelen.

 

Een avond onder de titel ‘Kiemkracht’, en wel op donderdag 5 maart om 19.30 uur in het Dorpshuis in Wilhelminaoord, Linthorst Homanstraat 14.

 

Het is de derde avond in een reeks over bestrijdingsmiddelen en omwonenden. De eerste avond in juni 2014 ging over de ervaringen van omwonenden, de tweede avond in oktober in Dwingeloo over de invloed van de bestrijdingsmiddelen op de waterkwaliteit. Deze derde avond – in 20115, het Jaar van de Bodem – gaat over de Toekomst van de Landbouw in Westerveld.

 

Sprekers zijn: ‘Boer Sil’, een jonge biologische boer en tuinder over het project ‘Westerspelt’; Anja de Vries, Dienst Landelijk Gebied, over een experiment in Oude Willem; Andre Hoogendijk, adjunct-directeur Koninklijke Algemene Vereeniging voor Bloembollencultuur over de inspanningen van bollenboeren om schoner te werken; en Herman van Bekkem van Greenpeace Nederland over grootschalige bestrijdingsmiddelenvrije landbouw.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Eerdere berichten over hetzelfde onderwerp:

Please reload