Dingspilhuus - eindelijk na 20 jaar!

29/01/2014

Gister maakte het college bekend dat het pand zal worden opgeknapt. Ook voor Stad & Esch goed nieuws, de gevraagde 1,2 miljoen komt er.

 

Het heeft niet veel gescheeld of het Dingspilhuus was gesloopt! In december was het college genoodzaakt met een voorstel te komen waarin dat werd aangekondigd. Het ‘hele dorp’ kwam in opstand. Achteraf zou je kunnen zeggen, het plan van het college om Dingspilhuus te slopen en alle activiteiten onder te brengen bij Stad& Esch was kennelijk nodig om Diever in opstand te laten komen. Maar dat is natuurlijk niet waar. Feit blijft wel dat ‘Eerlijk Diever’, en met name Alfred Schoenmaker, er in geslaagd is om nu heel veel vrijwilligers te mobiliseren. En dat is nu net wat de gemeenteraad wenst.

 

Er is geen geld meer bij de gemeente om jarenlang tekorten af te dekken, dus de exploitatie moest sluitend gemaakt worden. Dat heeft Eerlijk Diever voor elkaar gekregen, dat is vorige week gepresenteerd aan de raad, en dat ziet er goed uit. Ook de samenwerking Dingspilhuus en Stad&Esch, een wens van de gemeente is van de grond gekomen. Er zal nog veel moeten worden uitgewerkt, maar de komende raadsvergadering zal een fraai slot worden van een debat dat 20 jaar heeft geduurd.

 

Echt een compliment voor deze coalitie om dit voor elkaar te krijgen, natuurlijk met hulp van…wat vele coalities daarvoor niet gelukt is.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Eerdere berichten over hetzelfde onderwerp:

Please reload