• Michiel van de Kasteelen

Valentijnstaart voor De Tippe


Heleen en Jeroen Kiewiet, eigenaren van restaurant De Tippe in Vledder zijn op 14 februari, Valentijnsdag, in het zonnetje gezet. De fractie van Progressief Westerveld bezorgde hen de traditionele Valentijnstaart als blijk van waardering voor hun inspanningen.

In het prachtig verbouwde restaurant in Vledder overhandigde fractievoorzitter Anke Oosterhuis de taart aan Heleen en Jeroen. “We hebben veel waardering voor het Derde Kerstdagbuffet, dat jullie afgelopen kerst voor de klanten van de voedselbank geserveerd hebben”. Sinds 2014 trakteert De Tippe de klanten van de voedselbank op een prachtig buffet met vlees, vis, warme en koude gerechten en natuurlijk afgestemd op wat kinderen lekker vinden. “Het is bijzonder dat jullie het buffet nu al weer voor de vierde keer gehouden hebben. Ik kan me ook voorstellen dat je na de drukke kerstdagen het liefst lekker op de bank gaat hangen. Maar nee, jullie halen derde kerstdag nog even alles uit de kast voor een groep die dat zeer waardeert. Petje af!”

De fractie zorgde voor de taart, De Tippe natuurlijk voor de koffie, meerdere malen uitgeroepen tot de beste koffie van Drenthe. Dubbel feest dus eigenlijk!

Ieder jaar verrast Progressief Westerveld een organisatie of een groep mensen met een Valentijnstaart. De taart gaat altijd naar een persoon of groep die het verdient om in het zonnetje gezet te worden. In het verleden ging de taart al naar de gemeentelijke zoutstrooiers, vrijwilligers van het azc, de TIP, de Gouden Ploeg, Dorpsbelang Vledder, basisschool De Eemster, Alfred schoenmaker, de Kledingbank, de Grote Optrommelactie Geeuwenbrug en de werkgroep Fairtrade.