Westerveld op weg naar titel Fairtrade gemeente


Dit logo wil ook de gemeente Westerveld graag op de gevel plakken (foto: Google Streetview / bewerking: RTV Drenthe)

DIEVER – De gemeenteraad van Westerveld ziet wel wat in de titel Fairtrade-gemeente. Een voorstel daarvoor van Progressief Westerveld kreeg dinsdagavond alle partijen in de raad op één lijn.

Fairtrade staat voor het gebruik van producten die op duurzame manier zijn gemaakt en waar de maker een eerlijke prijs voor krijgt. Een lokale werkgroep in Westerveld is al een jaar lang actief en inmiddels gebruiken verschillende horecabedrijven, organisaties en ondernemers in de gemeente die Fairtrade producten.

Unaniem

Om officieel Fairtrade-gemeente te worden, moet ook het gemeentebestuur het principe van eerlijke producten aanbieden en promoten ondersteunen. Dat is dinsdagavond gebeurd doordat de raad unaniem een voorstel hierover aannam.

Na de zomer

Met het besluit van de gemeenteraad voldoet Westerveld aan alle zes criteria om de landelijke titel Fairtrade-gemeente te krijgen. De verwachting is dat de landelijke organisatie die na de zomer verleent.


  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon

Progressief Westerveld staat voor aandacht voor onze leef-omgeving en het klimaat, de be-reidheid om welvaart ruimhartig te delen en bestuurlijke durf en creativiteit. Met elkaar en met anderen werken we aan een duurzame en sociale toekomst voor Westerveld door het ont-wikkelen en realiseren van nieuwe en creatieve ideeën voor een pro-gressieve politiek.

Progressief Westerveld is ge-baseerd op de lokale samen-werking van D66 en GroenLinks, en kent daarnaast ook individuele leden.

Progressief Westerveld heeft de ANBI-status.