Berichten uit de partij / 2019

juli-dec. 2019
Oermuseum centraal bij zomerbijeenkomst

5 juli 2019 

De zomerbijeenkomst van Progressief Westerveld vond dit jaar plaats in Diever. Oud-raadscollega Wil Kreike leidde de ongeveer 30 aanwezigen rond in het Oermuseum, waar hij nauw bij betrokken is. Wil is een geboren verteller, dus Progressief Westerveld hing aan zijn lippen. 

 

Daaraan voorafgaand hadden drie vertegenwoordigers van de belangrijke musea in Westerveld (Oermuseum, Museums Vledder en Miramar Zeemuseum ons bijgepraat over het reilen en zeilen in het museale deel van de Westerveldse cultuur. Samen met Museum De Koloniehof vormen zij belangrijke elementen in de toeristische sector, maar daarnaast hebben zij ook goede relaties met het onderwijs. 

 

In Brinkzicht Diever werd een korte toespraak gehouden door PW-voorzitter Hans Verhoef. Hij zette de twee nieuwe commissieleden voor Progressief Westerveld in het zonnetje, waaronder Hans van Teijlingen, die al een jarenlange staat van dienst heeft binnen de partij. 

 

Fractievoorzitter Michiel van de Kasteelen liep vooruit op de behandeling van de Perspectiefnota. Zijn stelling was, dat deze fase cruciaal zal blijken te zijn in deze collegeperiode. 

jan.-juni 2019